Грип – всичко ли обяснява медицината?

Скорошни публикации
Имате въпроси?

Не се колебайте да ги зададете!

sickwoman535

Грип, по-точно грипна инфекция или още инфлуенца е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с висока температура, главоболие, мускулни болки и възпаление на горните дихателни пътища. Разпространява се циклично във вид на епидемии, които е възможно периодично да прераснат в пандемии. Високата му заразност се обуславя от краткия инкубационен период, въздушно-капковия механизъм на предаване и високата възприемчивост сред хората. Статистическите данни показват, че броят на заболяванията от грип превишава неколкократно броя на всички останали инфекции взети заедно. По време на пандемии може да се поразят от 30 до 50% от населението. Грипът протича по-тежко при пациенти в детска и старческа възраст.

Какво е грип според медицината?

Медицината разглежда грипа най-общо като респираторно заболяване, което се причинява от грипните вируси А, В и С. Заболяването се проявява предимно през зимните месеци под формата на сезонни грипни епидемии. Животните също могат да бъдат преносители на болестта като например свински или птичи грип и да предадат заразата върху хората.

Тук е важно да обърнем внимание, че много често и напълно погрешно настинката също е определяна като грип и в представите на много пациенти двете понятия са синоними. Истината е, че между тези наименования има съществени различия по отношение на етиологията и клиничната проява на заболяванията.

Настинките се получават в резултат от различни вируси като риновируси, коронавируси, аденовируси и други подобни. При тях симптоматиката е ясно изявена и се характеризира с течащ нос и кашлица като заболяването се ограничава до горните дихателни пътища. Често симптоматичното лечение е напълно достъчно.

Грипът, от своя страна се проявява в резултат на различни щамове инфлуенца вируси. Заболяването протича по-продължително и тежко и освен симптомите, които са характерни за настинката. Тук се открояват високата температура, общото неразположение и мускулните болки.

Как се разболяваме?

Смята се, че заразяването става предимно чрез директен контакт от човек на човек, по въздушно-капков път, чрез допир до заразени повърхности или чрез секрети по ръцете и кърпите, които ползваме. Наскоро в научните среди започна да се говори, че вирусите могат да се привличат като магнити от клетките в тялото, което означава че дори и да няма физически контакт има възможност да се заразим.

Как протича болестта и какви са възможните симптоми и нежелани обстоятелства които предизвиква грипът?

Периодът между заразяването и появата на симптноми на грип може да варира между един и четири дни. Заболяването започва внезапно с втрисане и повишаване на телесната тепература до 38 – 40 градуса. Често се наблюдават зачервени очи и кожа особено в областта на лицето. Заразените с грип се оплакват от липса на апетит или обоняние както и позиви за гадене, повръщане и диария. Грипът поразява и дихателната система и предизвиква суха и дразнеща кашлица, която често е свързана с плеврална гръдна болка и диспнея. Другите оплаквания включват слабост и тежка умора, която пречи за изпълняване на нормалните ежедневни дейности, главоболие и усещане за парене и болка при движение на очите.

Грипът може да протече под четири форми – лека, средно тежка, тежка и много тежка. При леките случаи симптомите започват да отшумяват след четири/пет дни и болните оздравяват в рамките на седем/десет дни. От тежките форми страдат предимно пациенти със слаба имунна система, като децата и възрастните хора. Те често имат хронични придружаващи заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система. При такива случаи често се наблюдават усложнения, предизвикани от грипа. Един от тях е първичната вирусна грипна пневмония, която протича скоротечно и се характеризира с белодробни хеморагии и висок леталитет.

Най-разпространеното усложнение е вторична бактериална пневмония, причинена от Streptococcus pneumonia, Haemophilus influenza, Staphylococcus aureus или други подобни бактерии. Централната нервна система също е застрашена от опасни усложнения, които могат да доведат до менингит, менингоенцефалит и други. Усложненията при сърдечно-съдовата система се проявяват чрез миокардит или перикардит, като най-уязвими са възрастните пациенти. При хората, преболедували грип, често се наблюдава тенденция на обостряне на съществуващи хронични заболявания като бронхиална астма, хроничен бронхит, сърдечно-съдови заболявания, диабет и още подобни. Други възможни усложнения, които могат да настъпят, са артрит, отит, синуит.

Какво ни предлага медицината за справяне с грип?

Според медицината към момента не съществува универсално лечение на грипа. Най-често лекарите предписват антибиотици, противовъзпалителни, капки за нос, витамини, имуностимулиращи препарати, както и противогрипни ваксини, които се поставят поне 2 месеца преди появата на сезонния грип. Естествено преди години нашите баби и прабаби не са познавали днешните методи и въпреки това са успявали да се справят с грипът, но за това и дума да не става! Медицината твърди други неща.

Има ли вреди от тези методи на лечение?

Един от най-разпространените методи за лечение на грип е антибиотичното лечение. Тук е важно да се отбележи, че антибиотиците на лекуват самите вирусни заболявания, а само техните бактериални усложнения. Въпреки това те са определяни като мощно средство за справяне с различен тип инфекции. С напредването на медицината е установено, че колкото и да са полезни антибиотиците имат и много повече вреди за организма. Те могат да предизвикат дисбаланс в червата и да отключат диабет, екземи, бронхиална астма, остеохондроза, болест на Крон, Паркинсон, ставни заболявания, гъбични инфекции и дори тумори.

Фармацевтичният пазар предлага и медикаменти, които действат директно на вируса, но те често водят до резистентност и затова трябва да се използват под лекарско предписание и контрол.

Има ли алтернативни методи за лечение?

В борбата с настинката и грипа на първо място застава подсилването на имунната защита на организма. Съществуват множество естествени методи чрез, които може да се постигне това.

Хомеопатията предлага един напълно безопасен и доста ефикасен метод за лечение на грипните инфекции. Прилагането на хомеопатични медикаменти е насочено към мобилизиране на собствените защитни сили на организма. Хомеопатичната терапия се назначава от специалист лекар – хомеопат, който подбира най-адекватното лекарство, което съответства на индивидуалните симптоми и поведение на всеки пациент.

Друг пример са билките. Използването на билки е старо като света и е традиционна практика, която е все по-жизнена и актуална. Много експерти дебатират за ефективността на билките при предотвратяване на грипа и други видове заболявания, но извода, който винаги се налага е, че те помагат и няма никакви съмнения относно тяхната ефикасност. Факт е, че билките притежават качества, които помагат на организма да стане достатъчно силен за да се пребори с болестта.

В общи линии всички алтернативни методи препоръчват да се подсилва имунната система като се приемат повече плодове и зеленчуци или като цяло органична храна. Докторите са установили, че приема на сладки храни и изкуствени подсладители са особено вредни за имунната система! Това означава, че ако при първи симптоми се намали приема на захар и изкуствени подсладители възможността да се разболеете тежко намаля с една идея. Също така се твърди, че повишената физическа активност, избягването на стрес и достатъчно сън са в огромна полза за имунната система

Всичко това може би е възможно, но в това натоварено ежедневие почти няма човек, който да отделя достатъчно внимание на себе си. Може би това е причината поради, която по-голямата част от обществото използва медицински лекарства вместо алтернативни методи за лечение.

От известно време насам в публичното пространство се появи технология, която е базирана на един напълно нов принцип на разбиране на нашето съществуване. Учените твърдят, че нашето тяло е съвкупност от милиони динамични магнитни полета, които са се събрали и си взаимодействат за да образуват плазма, която определяме като човешко тяло. Аминокиселините, протеините, мускулите, костите, кожата, кръвта са различни по сила „MaGrav Fields“ (Магнитни и гравитационни полета) индивидуални плазми, които се комбинират за създаване на тялото. С новото разбиране става ясно, че болестта в тялото е просто дисбаланс в полетата независимо дали става въпрос за черния дроб, сърцето или мозъка.

Как би ни помогнала тази технология?

Според теорията плазмата с голяма енергия винаги захранва по-малката плазма със същата сила, за да я приведе в баланс със себе си и да може да направи система близнак. Тази система близнаци може да гарантира оцеляването както на по-голямата, така и на по-малката плазма, тоест че всички полета могат да бъдат запазени, за да се осигури по-дълго съществуване. Подобно на електрон и протон, по-голямата плазма захранва по-малката плазма, така че по-малката плазма може да защитава, обогатява и връща обратно част от тази обогатена енергия към по силната плазма. Това е дефинирането на безкрайния цикъл на полетата между двете образувания.

Разбирайки това явление, учените направиха система и процедура, с която можем непрекъснато да въвеждаме по-малка плазматична среда в околната среда на вирусите, и така бавно да изчерпваме енергията им и по този начин да ги направим неефективни. В същото време, тъй като не можем напълно да изкореним енергията на вирус, този вирус може да живее в околната среда на тялото, но с безобидна сила. Ако това ново състояние на по-ниска енергия може да се запази в структурата на тялото за достатъчно дълго, тогава тялото след време ще направи нова ефективна имунна система, която да направи същото, за да се защити от всички нови входящи вируси със същата сила.

Именно на тази база създадохме GANS (ново състояние на материята) което има свойството да поема и отдава едновременно. Тази материя е постоянен източник на енергия! Можем да създадем GANS материали, които имат различни сили на привличане и отблъскване и така да обезсилим който и да е вирус.

Extra Health GANS – бъдещето е тук!

eh-gans-small

Extra Health GANS е комбинация от три компонента в различно съотношение. Co2 GANS, ZnO GANS и CuO GANS. Тъй като технологията ни дава възможност да придаваме различни свойства на GANS материалите ние създадохме различни комбинации Co2 GANS, ZnO GANS и CuO GANS които взаимодействат помежду си за да бъдат благоприятни при условия на вирусни и/или бактериални инфекции. Extra Health GANS е уникален продукт, който е произведен по иновативната плазмена технология и няма аналог на себе си. GANS материалите имат много дълъг период на разпад и буквално могат да се използват цял живот. Веднъж притежавайки GANS можете да го използвате завинаги!

Използвайки плазмената технология, която се основава на взаимодействието на магнитно-гравитационни полета, Extra Health GANS благоприятства за възстановяване на баланса на тялото.

Tags :
Здраве

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социалните медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт с нашите партньори в социалните медии, рекламата и анализа. View more
Cookies settings
Приемам
Политика за поверителност и бисквитки
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Кои сме ние

Нашата уеб страница е: https://skylab.bg

А.   Въведение

 1. Поверителността на посетителите на нашия уебсайт е много важна за нас и ние се ангажираме да я пазим. Тази политика обяснява какво правим с личната ви информация.
 2. Съгласието за използването на бисквитките в съответствие с условията на тази политика при първото посещение на нашия уебсайт ни позволява да използваме бисквитки всеки път, когато посещавате нашия уебсайт.

Б. Как събираме вашите лични данни

Следните видове лична информация могат да се събират, съхраняват и използват:
 1. Информация за вашия компютър, включително вашия IP адрес, географско местоположение, тип и версия на браузъра и операционна система.
 2. Информация за вашите посещения и използване на този уебсайт, включително източника на реферала, продължителността на посещението, изгледите на страниците и навигационните пътеки към уебсайта.
 3. Информация, която въвеждате, когато се регистрирате в нашия уебсайт, например вашия имейл уебсайт.
 4. Информация, която въвеждате, когато създавате профил на нашия уебсайт. Например вашето име, снимки на профили, пол, рожден ден, статус на връзката, интереси и хобита, подробности за образованието и подробности за заетостта.
 5. Информация, която въвеждате, за да настроите абонамент за нашите имейли и / или бюлетини.
 6. Информация, която се генерира при използване на нашия уебсайт, включително кога, колко често и при какви обстоятелства го използвате.
 7. Информация, свързана с всичко, което купувате, услуги, които използвате или транзакция, която извършвате чрез нашия уебсайт, която включва вашето име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и данни за кредитна карта.
 8. Информация, която публикувате на нашия уебсайт с намерение да я публикуваме в интернет.
 9. Всяка друга лична информация, която ни изпращате.

В. Използване на лична информация

Личната информация, предоставена ни чрез нашия уебсайт, ще бъде използвана за целите, посочени в настоящата политика или на съответните страници на уебсайта. Можем да използваме вашата лична информация за следното:
 1. Администриране на нашия уебсайт и бизнес
 2. Персонализиране на нашия уебсайт за вас
 3. Активиране на използването на услугите, достъпни на нашия уебсайт
 4. Изпращаме ви стоки, закупени чрез нашия уебсайт
 5. Доставка на услуги, закупени чрез нашия уебсайт
 6. Изпращане на извлечения, фактури и напомняния за плащания и събиране на плащания от вас.
 7. Изпращане на маркетингови търговски съобщения
 8. Изпращане на имейл известия, които сте поискали специално.
 9. Изпращаме ви нашия имейл бюлетин, ако сте се регистрирали за него (можете да се отпишете по всяко време).
 10. Изпращаме ви маркетингови комуникации, свързани с нашия бизнес или бизнеса на трети страни, които смятаме, че могат да ви представляват интерес.
 11. Предоставяне на трета страна на статистическа информация за нашите потребители.
 12. Справяне със запитвания и оплаквания, отправени от или за вас във връзка с нашия уебсайт
 13. Запазване на нашия уебсайт сигурен и предотвратяване на измами.
 14. Проверка на спазването на условията и реда, регулиращи използването на нашия уебсайт.
 15. Други приложения.
 • Ако изпратите лична информация за публикуване на нашия уебсайт, ние ще публикуваме и използваме по друг начин тази информация в съответствие с лиценза, който ни предоставяте.
 • Вашите настройки за поверителност могат да се използват за ограничаване публикуването на вашата информация на нашия уебсайт и могат да бъдат коригирани с помощта на контроли за поверителност на уебсайта.
 • Без вашето изрично съгласие няма да предоставяме вашата лична информация на която и да е трета страна за техния директен маркетинг или на която и да е трета страна.

Г. Разгласяване на лична информация

Можем да разкрием вашата лична информация на всеки от нашите служители, застрахователи, професионални съветници, агенти, доставчици или подизпълнители, както е разумно необходимо за целите, определени в настоящата политика. Можем да разкрием вашата лична информация на всеки член от нашата група дружества (това означава нашите дъщерни дружества, крайният ни холдинг и всички негови дъщерни дружества), както е разумно необходимо за целите, определени в настоящата политика. Можем да разкрием вашата лична информация: 1. доколкото ни се изисква от закона по закон; 2. във връзка с текущи или бъдещи съдебни производства; 3. с цел установяване, упражняване или защита на нашите законни права (включително предоставяне на информация на други с цел предотвратяване на измами и намаляване на риска); 4. на купувача (или бъдещия купувач) на всеки бизнес или актив, който продаваме (или обмисляме); и 5. на всяко лице, за което ние основателно вярваме, че може да подаде молба до съд или друг компетентен орган за разкриване на тази лична информация, когато според наше разумно мнение такъв съд или орган е разумно вероятно да разпореди разкриването на тази лична информация. С изключение на предвиденото в настоящата политика, няма да предоставяме вашата лична информация на трети страни.

Д. Международни трансфери на данни

1. Информацията, която събираме, може да се съхранява, обработва и прехвърля между която и да е от страните, в които работим, за да ни позволи да използваме информацията в съответствие с настоящата политика. 2. Информацията, която събираме, може да бъде прехвърлена в следните държави, които нямат закони за защита на данните, еквивалентни на действащите в Европейското икономическо пространство: Съединените американски щати, Русия, Япония, Китай и Индия. 3. Личната информация, която публикувате на нашия уебсайт или предоставяте за публикуване на нашия уебсайт, може да бъде достъпна, чрез интернет, по целия свят. Не можем да предотвратим използването или злоупотребата с такава информация от други лица. 4. Изрично се съгласявате с прехвърлянето на лична информация, описана в този раздел Д.

Е. Запазване на лична информация

1. В този раздел Е са изложени нашите политики и процедура за запазване на данни, които са предназначени да гарантират спазването на нашите законови задължения по отношение на запазването и изтриването на лична информация. 2. Личната информация, която обработваме за каквато и да е цел или цел, не се съхранява по-дълго, отколкото е необходимо за тази цел или тези цели. 3. Независимо от другите разпоредби на настоящия раздел Е, ние ще запазим документи (включително електронни документи), съдържащи лични данни: а. до степента, в която се изисква от нас по закон; б. ако смятаме, че документите могат да бъдат от значение за всички текущи или бъдещи съдебни производства; и в. с цел установяване, упражняване или защита на нашите законни права (включително предоставяне на информация на други лица с цел предотвратяване на измами и намаляване на кредитния риск).

Ж. Сигурност на личните ви данни

1. Ще предприемем разумни технически и организационни предпазни мерки, за да предотвратим загубата, злоупотребата или промяната на личната ви информация. 2. Ние ще съхраняваме цялата лична информация, която предоставяте, на нашите сигурни (защитени с парола и защитна стена) сървъри. 3. Всички електронни финансови транзакции, сключени чрез нашия уебсайт, ще бъдат защитени от технология за криптиране. 4. Признавате, че предаването на информация по интернет е по своята същност несигурно и не можем да гарантираме сигурността на данните, изпратени по интернет. 5. Вие носите отговорност за запазване на поверителна паролата, която използвате за достъп до нашия уебсайт; по никакъв повод няма да ви питаме за вашата парола (освен когато влизате в нашия уебсайт).

З. Изменения

Можем да актуализираме тази политика от време на време, като публикуваме нова версия на нашия уебсайт. Трябва да проверявате тази страница от време на време, за да сте сигурни, че разбирате всички промени в тази политика. Можем да ви уведомим за промени в тази политика по имейл или чрез системата за лични съобщения на нашия уебсайт.

И. Вашите права

Можете да ни инструктирате да ви предоставим всяка лична информация, която държим за вас; предоставянето на такава информация ще бъде предмет на следното: 1. плащането на такса 2. предоставянето на подходящи доказателства за вашата самоличност (за тази цел, ние обикновено приемаме фотокопие на вашия паспорт, заверено от нотариус, плюс оригинално копие на сметката за комунални услуги, показваща данни които удостоверяват вашата самоличност). Можем да откажем лична информация, която поискате, до степента, разрешена от закона. Можете да ни инструктирате по всяко време да не обработваме вашата лична информация за маркетингови цели (това става като изпратите електронно съобщение до нашия имейл адрес от имейл адреса с който сте регистрирани в нашата уеб страница). На практика обикновено или изрично се съгласявате предварително с използването на личната ви информация за маркетингови цели, или ние ще ви предоставим възможност да се откажете от използването на вашата лична информация за маркетингови цели.

Й. Уебсайтове на трети страни

Нашият уебсайт включва хипервръзки към и подробности за уебсайтове на трети страни. Ние нямаме контрол върху и не носим отговорност за политиките за поверителност, информацията и практиките на трети страни.

К. Актуализиране на информация

Моля, уведомете ни дали личната информация, която държим за вас, трябва да бъде коригирана или актуализирана.

Л. Бисквитки

Нашият уебсайт използва бисквитки. „Бисквитката“ е файл, съдържащ идентификатор (низ от букви и цифри), който се изпраща от уеб сървър до уеб браузър и се съхранява от браузъра. След това идентификаторът се изпраща обратно на сървъра всеки път, когато браузърът поиска страница от сървъра. Бисквитките могат да бъдат или „постоянни“ бисквитки, или „временни“ бисквитки: постоянната „бисквитка“ ще се съхранява от уеб браузър и ще остане валидна до зададената й дата на изтичане, освен ако не бъде изтрита от потребителя преди датата на изтичане; временната бисквитка, от друга страна, изтича в края на сесията на потребителя, когато уеб браузърът е затворен. Бисквитките обикновено не съдържат никаква информация, която идентифицира лично потребителя, но личната информация, която съхраняваме за вас, може да бъде свързана с информацията, съхранявана и получена от бисквитките. Ние използваме само временни бисквитки (за сесия) / постоянни бисквитки на нашия уебсайт. 1. Имената на бисквитките, които използваме на нашия уебсайт, и целите, за които се използват, са посочени по-долу: а. използваме Google Analytics,Adwords и Facebook Pixel на нашия уебсайт, за да разпознаем компютър, когато потребител, посещава уебсайта / проследяват потребители, докато навигират в уебсайта / дават възможност за използване на кошница за пазаруване в уебсайта / подобряване на използваемостта на уебсайта / анализиране на използването на уебсайта / администриране на уебсайта / предотвратяване на измами и подобряване на сигурността на уебсайта / персонализиране на уебсайта за всеки потребител / целеви реклами, които могат да бъдат от особен интерес за конкретни потребители / описване на цел (и); 2. Повечето браузъри ви позволяват да откажете да приемате бисквитки – например: а. в Internet Explorer (версия 10) можете да блокирате бисквитките, като използвате настройките за отмяна на бисквитките, които са достъпни, като щракнете върху „Инструменти“, „Опции за интернет“, „Поверителност“ и след това „Разширени“; б. в Firefox (версия 24) можете да блокирате всички бисквитки, като щракнете върху „Инструменти“, „Опции“, „Поверителност“, изберете „Използване на персонализирани настройки за история“ от падащото меню и премахнете отметка „Приемане на бисквитки от сайтове“; и в. в Chrome (версия 29) можете да блокирате всички бисквитки, като отворите менюто „Персонализирайте и контролирайте“ и кликнете върху „Настройки“, „Покажи разширени настройки“ и „Настройки на съдържанието“ и след това изберете „Блокиране на сайтове от настройка на всякакви данни “В заглавието„ Бисквитки “. Блокирането на всички бисквитки ще има отрицателно въздействие върху използваемостта на много уебсайтове. Ако блокирате бисквитките, няма да можете да използвате всички функции на нашия уебсайт. 3. Можете да изтриете бисквитки, които вече са запазени на вашия компютър – например: а. в Internet Explorer (версия 10) трябва ръчно да изтриете файлове с бисквитки (можете да намерите инструкции за това на http://support.microsoft.com/kb/278835); б. в Firefox (версия 24) можете да изтриете бисквитките, като щракнете върху „Инструменти“, „Опции“ и „Поверителност“, след това изберете „Използване на персонализирани настройки за история“, щракнете върху „Покажи бисквитки“ и след това щракнете върху „Премахване на всички бисквитки“ ; и в. в Chrome (версия 29) можете да изтриете всички бисквитки, като отворите менюто „Персонализиране и контрол“ и кликнете върху „Настройки“, „Покажи разширени настройки“ и „Изчистване на данните за сърфиране“ и след това изберете „Изтриване на бисквитки и друг сайт и плъгин данни “, преди да кликнете върху„ Изчистване на данните за сърфиране “. 4. Изтриването на бисквитки ще има отрицателно въздействие върху използваемостта на много уебсайтове. Последна актуализация: 18.11.2022 г.
Save settings